Monday, October 11, 2010

jadilah seorang yang Jannah..

Bismillahi ya rahman ya rahim :)


its been a while.. yeah, i know.. i am enjoying every moment as a mother :)



Jannah dah pandai cakap.. pandai marah dan tak puas hati.. pandai buang pampers yang dah guna dalam tong sampah.. pandai menjeling, yang ni paling cute :).. pandai dengar cakap Ummi dan Ayah.. tapi yang tak tahan nya, dia dah pandai tak nak dengan orang yang dia jarang jumpa.. Opah dan Atuk Meru selalu kena yang ni.. bila balik je weekend ke Meru, Jannah tak nak dengan Opah dan Atuk.. but then, dia ok la lepas tu.. it takes time for her to get along with them.. kalau saudara-mara yang lain yang memang dia jarang sangat jumpa, menjerit-jerit nangis bila didukung tanpa rela.. memang tak nak langsung ok..



Jannah itu apabila di bahasa melayukan bermaksud Syurga.. Syurga itu indah, dipenuhi dihiasi dengan sebanyak-banyak kenikmatan dan kebaikan oleh Allah.. oleh itu Jannah, jadilah seorang yang bersifat Syurga itu.. jadilah seorang yang bertaubat, sabar, takut kepada Allah, bertakwa, seorang yang berkasih sayang, taat pada Allah dan yang solehah.. mereka yang memiliki sifat-sifat di atas ini, tempatnya adalah Syurga.. insyaAllah, dengan Rahmah Allah :) Ummi dan Ayah sayang kamu..


1 comment:

cik jijah said...

i miss u lil jannah.. sobs sobs..